Заборонити будування багатоповерховок замість спортивного центру "Акваріум"

По проспекту Героїв Сталінграда, 45 розташований фітнес-центр «Акваріум» - єдиний спортивно-оздоровчий комплекс на Оболоні. У 80-х роках це був басейн «Чайка», який за планом забудови міста, повинен був обслуговувати мешканців району. Згідно Рішення Київської міської Ради від 14.03.2002г., земельна площа, де розташований «Акваріум», передана в оренду для реконструкції з розширенням в частині добудови до споруди колишньої школи масового навчання населення плавання під спортивно-оздоровчий комплекс.
Сьогодні - це спортивний комплекс з 4 басейнами, де вода не хлорується, а озонується, 3 поверхи спортивних залів, студій і корти.
У березні 2017 року власники оголосили, що басейн працює до 1 листопада 2017, викликавши велике здивування у клієнтів центру і співробітників. З'ясувалося, що оренда землі закінчується через 7 років і власники вирішили, що поки є можливість заробити на будівництві чергової висотки на землі, виділеній під спортивне призначення і назвали це «реконструкція басейну з добудовою житлових і офісних приміщень». Іншими словами об'єкт буде просто знесений під будівництво чергових висоток.
Мешканців прилеглих будинків турбує, що при будівництві чергових багатоповерхівок, буде загиджено озеро і громадський пляж, які розташовані поблизу з спортивним центром.
Вимагаємо перевести об'єкт в комунальну власність або знайти інвестора, готового вкласти гроші в спортивну споруду, і не допустити зміни призначення землі.