Провести остаточний демонтаж на бульварі Т.Г. Шевченка пам'ятника В.І. Леніну, який споруджено як вертикальна об‘ємна композиція

Відповідно до Закону України № 317-VIII від 9 квітня 2015 року про заборону пропаганди комуністичного режиму - "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" провести остаточний демонтаж пам'ятника В.І. Леніну, який споруджений як вертикальна об‘ємна композиція (циліндричний постамент та постать вождя на ньому).
Настав час рішуче відмовитися від сумнівної традиції заміни одного пам’ятника іншим. Шлях механічної зміни пам’ятників призведе до загострення конфліктів, які залагодити буде неможливо.
Пропоную на місці, де в 1917 році збиралися революційно настроєні громадяни, а під час Другої світової війни стояла шибениця, спорудити фонтан аби це історичне місце стало більш гармонійним та привабливим для відпочинку.
Столиця європейської держави має бути привітною та ошатною як для мешканців міста і громадян держави, так і для гостей нашого міста.