Підвищення пропускної і провізної спроможності мосту Патона і підвищення безпеки дорожнього руху на цій ділянці

публікація залишилось 71 день

Внаслідок нерівномірної галузево-територіальної зайнятості населення в Києві утворився значний дисбаланс в системі розселення та робочих місць. Кожен другий працездатний житель лівого берега змушений їздити на роботу на правий берег, переважно в Печерський та Шевченківський райони. Тому на сьогодні в Києві в години пік утворюються величезні затори при переїзді з лівого берега на правий зранку і у зворотньому напрямі ввечері.

Ситуацію з рухом з одного берега на інший можна суттєво покращити за допомогою сучасних технологій, однією з яких є т.зв. система Road Zipper. Використання системи Road Zipper:
1. означає, що зранку буде додано одна-дві смуги в сторону центру, а ввечері в зворотньому напрямку,
2. знизить аварійність за рахунок фізичного розділення зустрічних потоків,
3. матиме екологічний ефект від зменшення шкідливих викидів у повітря міста.

Влада вже пообіцяла і навіть анонсувала в березні цього року у ЗМІ, що таку технологію буде запущено до кінця року. На жаль, конкретних дій з цього питання до цього часу не спостерігається.

Громада Києва вимагає від Київської Міської Державної Адміністрації виконати обіцяне, провести конкурс на встановлення системи бар’єрів типу Road Zipper на мосту ім.Патона та впровадити систему Road Zipper на мосту ім.Патона для організації безпечного реверсу найближчим часом.