Виключити з Тарифів на інвентаризацію нерухомого майна Бюро технічної інвентаризації (КП КБТІ), абсурдні види робіт та взяття за них оплати

публікація залишилось 71 день

В Києві існує Бюро технічної інвентаризації (КП КБТІ), яке реєструвало нерухомість до кінця 2012 року, а зараз надає платні послуги населенню з проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна та видає інформаційні довідки про зареєстровані права власності на нерухомість.
Плата за послуги розраховується на підставі Розпорядження КМДА №1118 від 16.11.2015, де серед іншого, за видачу інформаційні довідки передбачена сплата за такі дії БТІ, як ”Приймання, укладання та реєстрація договору”, ”Виписка рахунків”, ”Розшукування інвентаризаційно-реєстраційної справи”, ”Ознайомлення з інвентаризаційно-реєстраційними справами”, ”Формування, друкування та видавання довідки” - тобто за внутрішні технологічні операції, більшість з яких безпосередньо до послуги не відносяться. Фантазія чиновників КМДА просто шокує! Це якби за укладання договору на відкриття банківського рахунку з клієнтів брали гроші за цей договір. Або при купівлі залізничного квитка ще додатково укладали платний договір на перевезення пасажирів, вартість якого більше вартості квитка. Договір же насправді є типовим (на одну сторінку) і його не складають індивідуально, а вписують в готовий шаблон Прізвище, Ім”я, По батькові та дані паспорта. Причому ”Приймання, укладання та реєстрація договору” коштує дорожче (98 грн.), ніж сама послуга, яка цікавить громадянина -”Формування, друкування та видавання довідки” (~70 грн.) - ЦЕ ПОВНИЙ АБСУРД! Не кажучи про те, що договір на видачу інформаційної довідки БТІ це взагалі нонсенс - це не така трудомістка робота, для виконання якої потрібно складати договір. Дивно, що до Тарифів не включена плата за такі дії, як ”Вхід до кімнати консультанта”, ”Сідання клієнта на стілець біля консультанта”, ”Ознайомлення консультанта з паспортом клієнта”, ”Включення комп”ютера в електричну мережу”, ”Включення комп”ютера кнопкою ”Вкл”, ”Включення принтера” і так далі..........
Пропоную: Припинити прихований узаконений Київрадою грабунок громадян у БТІ, що продовжується роками, для чого терміново переглянути Тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, що здійснюється КП КБТІ, виключивши з розділу 3 ”Інші роботи” внутрішні технологічні роботи (за які в інших установах не додумуються брати оплату) та роботи з неспіврозмірною вартістю, такі як ”Приймання, укладання та реєстрація договору”, ”Виписка рахунків”, ”Видача розписки”, ”Видача документів замовнику”, ”Складання акта виконання робіт”, ”Обробка персональних даних” тощо.