Скоординувати роботу світлофорів (режим "зелена хвиля") на вул. Проспект Науки

публікація Недостатньо підписів

На вулиці Проспект Науки, загальною протяжністю менше п'яти кілометрів, встановлено дев'ять світлофорів і організовано п'ять нерегульованих наземних пішохідних переходів. При цьому робота світлофорів влаштована таким чином, що рушаючи з нормальною для міста динамікою розгону автомобіля на дозволяючий сигнал одного світлофора з вірогідністю 99% потрапляєш на забороняючий наступного.

Для збільшення пропускної спроможності вулиці, економії часу та витрат на паливо автомобілістів пропоную налаштувати роботу світлофорів за системою "Зелена хвиля".

Довідково: «Зелена хвиля» розраховується на певну середню швидкість руху. На всіх перехрестях магістралі, скоординованих за принципом «зелена хвиля», задається один і той же цикл, як правило, в межах 45-80 сек. Зелене світло у напрямку руху магістралі на різних перехрестях включається не одночасно, а з заздалегідь визначеним зрушенням. Це дозволяє застосовувати зелену хвилю при будь-яких відстанях між перехрестями.