Відкриття метро «Львівська брама»

публікація залишилось 1 день

Жителі мікрорайону Львівської площі у Шевченківському районі Києва та кияни ініціюють обговорення та розгляд петиції щодо прискорення відкриття станції метро «Львівська брама».
Про те, що станція, яку почали будувати ще наприкінці 90-х років XX століття, нарешті може бути добудована, у січні 2017 року заявив Київський міський голова Віталій Кличко. За його словами, «Львівська брама» може бути відкрита протягом двох років.
Можливість швидко добудувати станцію «Львівська брама» обумовлена тим, що підземна її частина на 80% готова, залишилося тільки знайти інвестора та добудувати виходи на Львівську площу. Разом з виходом зі станції буде відповідно реконструйована і сама площа, що приведе історичний мікрорайон в належний вигляд.
Дану петицію підтримує більшість киян, а особливо жителі мікрорайону Львівської площі. Станція метро «Львівська брама» дозволить десяткам тисячам людей швидше діставатися місця призначення. Тим паче, що поблизу Львівської площі розташовані такі значущі відомства, як Державна фіскальна служба та Міністерство юстиції. Метро дозволить не тільки співробітникам цих державних установ доїжджати швидше до роботи, але й великій кількості їхніх відвідувачів.
До того ж на Львівській площі розташовані навчальні заклади – Київський коледж інформаційних систем і технологій, Художня академія та Театральний інститут ім. Карпенка-Карого - чиї учні також хотіли б приїжджати на пари без запізнень, чому значно прияла би станція метро «Львівська брама».
Даною петицією пропонується зобов’язати чиновників включити до бюджету Києва на 2018 рік кошти на будівництво станції метро «Львівська брама». Це буде першим кроком до того, щоб сподівання жителів Шевченківського району користуватися метро нарешті почали втілюватися у життя.