Відновити історичну справедливість: перейменувати вулицю Івана Федорова на Степана Дропана

публікація залишилось 1 день

Згідно з радянською брехнею, Іван Федоров почав першим друкарську справу в Україні завітавши до нас з Московії. Але українські та закордонні вчені довели, що в 15 сторіччі у Львові вже друкував Степан Дропан - заможній львівський міщанин, що в 1460 році дарує свою друкарню на потреби Свято-Онуфріївського монастиря.
Ці факти надають науковцям підстави вважати, що українське друкарство почалося у Львові в 15 столітті і мало витоки з тогочасних німецьких князівств, а не з Московії 16 століття, як на тому наполягають науковці Росії. Саме до монастиря Св. Онуфрія через 112 років, у 1572 р., приїхав Іван Федорович, щоби відродити друкарство в місті.

На вулиці, що перейменовується, розташований лінгвістичний університет. З огляду на це, вважаю дуже доречним надання правдивої назви для вулиці.

Давайте боротись з радянськими мітами (міфами) та відновлювати наше обличчя. Бо це основа для народу, що прагне процвітання.

Більше інформації за посиланням: