Провести прозорий конкурс для передачі тепломереж Києва в концесію

публікація Недостатньо підписів

Провести прозорий конкурс для передачі майна теплоенергетичного комплексу територіальної громади м. Києва в концесію фаховій приватній компанії, забезпечити громадський нагляд за її діяльністю, та унеможливити утримання тепломереж за рахунок міського бюджету та кишень киян.
В квітні наступного року закінчується дія концесійного договору Київради з ПАТ «Київенерго» щодо управління тепловим господарством Києва. Міська влада гальмує пошук нового приватного інвестора та збирається віддати тепломережі «кишеньковій» комунальній компанії.
В КМДА декларують намір провести новий концесійний конкурс. Таке рішення щодо управління тепловим господарством є оптимальним, бо дозволить прозоро та неупереджено обрати досвідченого приватного оператора, який спроможний забезпечити належне функціонування тепломереж без постійного залучення фінансів з міського бюджету. Владі залишиться лише встановити прозорі правила роботи для нового концесіонера, та разом із громадськістю контролювати його діяльність.
Та це лише порожні декларації. Прикриваючись браком часу на підготовку концесійного конкурсу, КМДА збирається повернути тепломережі до найгірших часів радянських ЖЕКів. Посадовці хочуть віддати теплове господарство «кишеньковій» комунальній компанії на чолі в керованим директором. Такі зміни ми вважаємо неприйнятними!
Комунальнім оператором, начебто тимчасово, має стати КП «Київтеплоенерго», яке розпочало роботу лише на початку червня 2017 року. На його потреби вже витрачено понад 30 млн грн із міського бюджету. Якщо не зупинити аферу влади, сума видатків збільшиться в десятки разів.
Мі рішуче заперечуємо, щоб влада перекладала на киян видатки, які раніше несли приватні концесіонери. В бюджеті Києва немає зайвих грошей. Досить з нас «кишенькових» підприємств!!!
Ми вимагаємо від влади:
- закріпити концесію, як найбільш ефективну форму співпраці міста та приватної компанії в тепловому господарстві, коли міська влада зацікавлена не в отриманні надприбутків, а в забезпеченні мешканців міста якісними послугами з надання тепла в оселях;
- зафіксувати, що доля майна теплоенергетичного комплексу Києва повинна вирішуватися лише на прозорому концесійному конкурсі із зрозумілими правилами, до якого на рівних умовах мають бути допущені будь-які оператори з досвідом та необхідними матеріальними та фінансовими ресурсами;
- створити громадську спостережну раду, яка буде здійснювати прозорий контроль за роботою нового концесіонера теплового господарства Києва;
- заборонити фінансування з бюджету міста дотацій на утримання тепломереж, оскільки це «чорна діра» комунального господарства. Ми платимо за послуги ЖКХ за ринковими тарифами, в які закладено ремонт та модернізацію тепломереж, а міські гроші повинні йти на розвиток соціальної інфраструктури міста.
Громадський рух «Київ – наш спільний дім»