Поновити рух автомобільного транспорту на Подолі в робочі дні.

публікація залишилось 51 день

Поділ, зокрема, вулиця Сагайдачного та Контрактова площа, є важливими транспортними артеріями, які зв'язують віддалені райони м. Києва. Крім того, на Подолі, в районі вул. Сагайдачного та Контрактової площі, зосереджено велику кількість бізнес-центрів, що, в свою чергу, тягне за собою наявність великого автомобільного потоку та необхідність у виділенні великої кількості паркомісць. Як свідчить результат експерименту по перекриттю частини Подолу, наразі затори вранці та ввечері збільшилися в рази. Після 18 години в будні дні виїхати з Подолу на власному автотранспорті практично неможливо. Крім того, закриття великої частини парковки на Контрактовій площі вимушує водіїв шукати місця для парковки на прилеглих вузьких вулицях, що, в свою чергу, також сприяє збільшенню заторів. Щодо пішоходів, пропоную зробити вул. Сагайдачного та Контрактову площу пішохідними у вихідні дні. Таким алгоритм перекриття вищезгаданої території забезпечить вільне пересування автомобілів в робочий час та вільний доступ пішоходів до вказаних вулиць у вихідні дні.