Очистити вікна у вагонах метрополітену від інформаційного сміття (реклами)

публікація Недостатньо підписів

Цілі:
1)перемогти байдужість чиновників, змусити їх прислухатися до громади
2)власне, чисті вікна, якими можна буде користуватися за призначенням:спокійно подивитися яка зараз станція, а на відкритих ділянках руху милуватися краєвидами міста
Чому реклама на вікнах - це погано:
1.вікна призначені для того, щоб крізь них дивитися назовні
2.це дратує
3.це створює додатковий стрес, який погіршує здоров'я
4.це порушує Закон України Про рекламу, статтю 18, пункт 4:
Забороняється розміщувати рекламу на скляних (прозорих)
поверхнях транспортних засобів, за винятком випадків, коли для
цього використовуються матеріали, які забезпечують безперешкодний
огляд з салону транспортного засобу.
5.це порушує права пасажирів, які заплатили гроші за проїзд, а не за те, щоб якась купка організованих нахаб жалюгідних визискувала з пасажирів свою вигоду
Я вже подавав подібну петицію у 2015 році. Тоді вона набрала3000 голосів з необхідних 10000, тобто не була підтримана.
Я звертався і особисто у КП "Київреклама", КП "Київський метрополітен", у приймальню депутата Київської міської ради, на урядову гарячу лінію 15-45 і у контактний центр м. Києва 15-51.
Вони тільки кивають один на одного, ото і все. Ще вони вважають, що дотримання порядку розміщення реклами у місті Києві дозволяє їм порушувати закон. А буває, пишуть відверту маячню. Що, ніби-то, реклама на вікнах нікому не заважає.
Тому я пропоную усім користувачам київської підземки підтримати цю петицію своїми голосами.
Це буде доказом депутатам Київської міської ради і чиновникам КМДА, що це питання важливе не тільки для мене одного, а і тисячам киян і киянок, гостей міста, які користуються метро. Що ми звертаємося до влади Києва з вимогою відстояти власні права, порядок і, зрештою, закон країни, у якій ми живемо.
Хтось з можновладців потішить своє его, що до нього звертається 10 тис. людей, хтось злякається розголосу у суспільстві. І тоді з'явиться шанс, що вони згадають про совість, церкву, про своїх дітей чи ще про щось, що зможе розтопити їхню байдужість. Або сумнівну вигоду?
І тоді станеться диво - 1,5 млн. пасажирів щодня отримають чисті вікна...