Відстрокувати на 5 місяців випробувального терміну введення подвійних тарифів у Києві за утримання будинків та прибудинкових територій

публікація Недостатньо підписів

Працівники комунальних служб протягом всього періоду незалежності держави Україна неналежним чином ставилися до своїх обов’язків по утриманню наших будинків та прибудинкової території, не в повному обсязі виконували нормативи комунальних послуг. Протягом зазначеного періоду 26 років у під’їздах на більшості поверхів часто тижнями не горіло світло, не проводилося вологе прибирання, рідко проводилося сухе прибирання. Під’їзди і сходи здебільшого брудні, ліфти тижнями, навіть місяцями не працюють, на сходах у вечірній та нічний час темно, із підвальних приміщень, що роками не прибрані і не відремонтовані – тхне гниллю. Проведені нещодавно коштами КМДА і депутатів косметичні ремонти у деяких будинках комунальної власності вже виявили ознаки неналежної якості робіт і матеріалів (в багатьох місцях штукатурка зі стін і стелі вже обсипалась).
Ще гірше стан справ по утриманню прибудинкових територій, які нерегулярно прибираються від сміття, і де мешканці самостійно, за власні кошти вимушені виконувати роботи по озелененню та насадженню декоративних рослин і догляду за ними. За 26 років жодного разу не міняли пісок на дитячому майданчику.
Двірники не тільки не доглядають і не поливають висаджені мешканцями рослини, але й часто іх знищують, ламають та непрофесійно зрізають під корінь. З особливим цинізмом до своїх обов’язків озеленення дворів і вулиць Києва ставиться комунальне підприємство «Київзеленбуд», працівники якого регулярно знищують велику кількість здорових дерев і кущів; кожні 2-3 тижні, без врахування стадії вегетації, скошують під корінь газонні злаки, а разом з ними – висаджені мешканцями декоративні рослини, залишаючи без уваги безліч напівсухих дерев і великих товстих гілок на них. За останні 5-6 років наші зелені двори втратили біля 50% дерев і декоративних кущів, які створювали у нашому дворі здоровий прохолодний мікроклімат і очищували повітря. Подібна діяльність ставить під загрозу безпеку пересування громадян вулицями Києва, перетворює великі площі у Києві на занапащену пустелю, з відповідним пустельним кліматом.
Перш ніж присилати квитанції з урахуванням нових тарифів, необхідно встановити випробувальний термін 5 місяців із прискіпливим аналізом якості виконання комунальних послуг нашим КП ЖЕО, по закінченню випробувального строку провести оцінку-опитування не менш як 50% +1 мешканців будинків, і лише після цього призначати нові тарифи на комунальні послуги.
Упродовж випробувального терміну:
1) Пред’явити предстаникам територіальної громади зареєстрований в БТІ план прибудинкової території, яку обслуговує КП ЖЕО 109, із вказаними розмірами площі цієї території.
2) Провести капітальний ремонт сміттєпроводів, підвалів, ліфтів, або їх заміну. Привести до належного санітарного стану сміттєзбірні, побутові і технічні пункти КП ЖЕО у дворах.
3) Замінити пісок на дитячих майданчиках.
4) Проводити процедуру закриття актів виконаних комунальних послуг із залученням представників територіальної громади. У випадку невиконання або неповного виконання нормативного обсягу комунальних послуг зробити перерахунок з повернення виплачених коштів мешканцям, які сплатили ці кошти.
5) Встановити штрафи для працівників комунальних служб за знищення зелених насаджень у дворах, розмір якого визначається вартістю знищених рослин + вартість нанесеного морального збитку мешканця, який садив і доглядав ці рослини. Штраф має офіційно вилучатися із заробітної платні працівника ЖЕО та перераховуватись на користь мешканця, який потерпів збиток по знищенню його насаджень.