Зобов'язати київський метрополітен продавати таку кількість жетонів, яку вимагають пасажири.

публікація Недостатньо підписів

В київському метрополітені розміщено оголошення про те, що в касі один пасажир може за один раз купити тільки один жетон. Відповідно, касири відмовляють пасажирам у купівлі 2 і більше жетонів. Зазначене призводить до того, що пасажири вимушені кожного разу стояти в черзі, якщо бажають проїхати на метро, що збільшує витрати часу пасажира і взагалі це не зручно. В такий спосіб керівництво метрополітену змушує людей купувати проїзні квитки або користуватися картами (фінансова вигода метрополітену від цього є очевидною, адже купівля проїздного чи поповнення картки здійснюється зазвичай не на 10-15 грн., а на значно більшу суму). Такі маніпуляційні дії керівництва метрополітену (обмеження кількості продажу жетонів на одну людину) є неприпустимими як з точки зору закону (звуження наявних прав), так і з точки зору суспільної моралі (відбувається цинічна маніпуляція людською поведінкою монополістом).