Продовжити Святошино-Броварську лінію Київського метрополітену до станції "Берківці"

публікація Недостатньо підписів

КП "КИЇВСЬКИЙ МЕТРОПОЛІТЕН" оголосив про будівництво дільниці Святошино-Броварської лінії Київського метрополітену від станції «Святошин» до станції «Новобіличі» із зворотнім електродепо «Новобіличі». Просимо запланувати та виконати роботи по продовженню лінії до станції "Берківці", як це первинно було заплановано АК "Київпроект", та розміщено на офіційному сайті метрополітену (http://www.metro.kiev.ua/node/108).

Відкриття ТРЦ "Лавіна" з розрахованою відвідуванітсю у 50 000 чол. на день та будівництво ЖК "Співоче" із введенням будинків першої черги вже у 2017 році та загальною кількістью будинків в обсязі 10 в районі Берківців потребує додаткових рухомих складів наземного міського транспорту. Окрім того, будівництво станції "Берківці" розвантажить наземні транпортні потоки до житлового масиву "Пуща-Водиця" та приміських маршруток з перевантаженого проспекту Перемоги. Просимо взяти до уваги, що проспект Академіка Палладіна, що, по суті, є окружною виїздною дорогою зі столиці, вже зараз щоденно потерпає в заторах в районі Берківців, та надалі ставатиме все більшою проблемою Києва. Також у разі будівництва лише станції "Новобіличі" піша доступність до неї з району Берківці буде неможливою через відсутність тротуарів на відрізку дороги Берківці-Новобіличі, що є небезпечним для життя людей.

Зважаючи на вищезазначені доводи, закликаємо вас вжити необхідні заходи.