Про відновлення і реконструкцію Паркової алеї на схилах Дніпра

публікація Недостатньо підписів

Паркова алея (оглядова) починається від Володимирського узвозу біля сходів до пам'ятника Магдебурському праву і йде під Аркою дружби народів, далі посередині між Парковою дорогою і Набережним шосе мимо ресторану Курені, закінчуючись під церквою на Аскольдовій могилі, над станцією метро Дніпро. На даний час частково збереглося асфальтове покриття, бордюри і підпорні стіни, оглядові майданчики.
Пропонуємо реконструювати Паркову алею, проклавши тут велосипедну доріжку, відновити покриття, електричне освітлення, облаштувати відпочинкові і оглядові майданчики тощо. Також необхідно продовжити алею до старого Лаврського саду і далі до монумента Батьківщина-мати, збудувавши надземний чи підземний перехід через Дніпровський узвіз.
Відновлення Паркової алеї буде сприяти створенню іміджу Києва як туристичного об'єкта світового значення, дозволить прокласти тут пішоходні і велосипедні маршрути із чудовими видами на Дніпро і Задніпров'я.