Стандарти розміщення сміттєвих контейнерів в місцях загального користування та забезпечення чистоти міського простору.

У зв'язку з посиленням штрафних санкцій щодо скидання сміття та відходів в не призначених для цього місцях, просимо вжити таких заходів:
1. Забезпечити присутність, в місцях трафіку людей, сміттєвих урн;
2. Затвердити максимальне відстань між такими не більше 50 метрів, по обидва боки пішохідної зони;
3. Затвердити графік обслуговування (забору сміття і відходів), відповідно до середнього трафіком людей в кожній зоні (чим вище трафік, тим частіше);
4. Забезпечити присутність сміттєвих контейнерів, в спеціально облаштованих місцях (з захистом від вітру), на прибудинковій території кожного багатоквартирного будинку, з достатнім об'ємом, по співвідношенню з кількістю мешканців;
5. Забезпечити і облаштувати місця скидання сміття і відходів поблизу приватних секторів міста по периметру території приватного сектора.
6. Організувати централізований вивіз сміття і відходів з приватних секторів міста;
7. Зобов'язати підприємців міста організувати місце скидання сміття і відходів, закритого типу, що примикає до місця ведення підприємницької діяльності;
8. У разі недостатньої масштабності підприємницької діяльності, для організації місця скидання сміття і відходів, зобов'язати укладати договори спільного використання з підприємцями, які організували таке місце;
9. Зобов'язати організаторів масових заходів (мітинги, акції, святкувань, концерти, збори і тп) за свій рахунок облаштовувати тимчасові додаткові місця скидання сміття і відходів, в необхідному обсязі, по співвідношенню з планованим кількістю відвідувачів заходу, по перріметру площі проведення даного заходу, з проміжним і подальшим вивезенням сміття і відходів;
10. Створити інтерактивну карту міста з громадським доступом, через обов'язкову реєстрацію на даному ресурсі. Дати можливість жителям міста робити позначки на карті, з фотофіксацією, місць несанкціонованного скидання сміття і відходів. Организавать прибирання цих територій і зобов'язати охранні компанії і поліцію, діючих в данному районі, на внесення данних місць у маршрути патрулювання.