Побудувати станцію метро Новобіличі біля житлового масиву "Новобіличі", а не біля самотньої залізничної платформи без інфраструктури.

публікація залишилось 53 дні

20-тисячний житловий масив Новобіличі потребує станції метро набагато більше, ніж самотня залізнична платформа "Новобіличі", що знаходиться в 3 км від масиву серед гаражів, лісу та кількох будинків приватного сектору.
Масив Новобіличі тепер з'єднаний з Ірпенем автодорогою і для людей, які приїжджають туди автомобілем з околиць Києва набагато зручніше залишити машину і їхати в метро, ніж блукати по розбитих вулицях приватного сектору до залізничної платформи "Новобіличі" і гіпотетичного метро біля неї.
Мешканці Київської області, що приїжджають на електропоїздах до станції "Святошин" електричкою їдуть від залізничної платформи "Новобіличі" до станції "Святошин" 5 хвилин, а якщо б вони виходили і сідали на станції метро, то їхали б до метро "Святошин" 8 хвилин. тобто ані економічного, ані логістичного виграшу від станції метро біля залізничної платформи "Новобіличі" немає.
Києву не потрібна чергова станція метро для білок по типу "Сирецької", а потрібне метро на житловий масив "Новобіличі", що швидко розвивається і з'єднаний з населеними пунктами Київської області новою автодорогою.