Про заборону забудови історичної місцевості міста Києва- гори Щекавиця, де похований перший засновник державності в Європі - "Вещий Олег", про вилучення ділянки із користування.

публікація Недостатньо підписів

Нашу історію треба поважати!

Взяти ситуацію з погодженням проектів забудови земельних ділянок археологічного заповідника національного значення «гора Щекавиця» під контроль та не допустити забудови та передачі об’єкта культурної спадщини національного значення до рук ненаситних забудовників.

Постановою Кабінету міністрів України від 03.09.2009 року № 928 «Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України», до Переліку об’єктів культурної спадщини національного значення, які заносяться до Державного реєстру нерухомих пам’яток України віднесено наступний об’єкт:
Найменування пам’ятки: Культурний шар городища
Датування: IX - XIII століття
Місцезнаходження: гора Щекавиця
Вид пам’ятки: пам’ятка археології
Охоронний номер: 260058-Н

Просимо Вилучити земельну із приватного користування ділянку за кадастровим номером 8000000000:91:099:0036 по вулиці Олегівська 42а, та передати її до власності м. Києва як історичної пам'ятки археології України національного значення. Дванадцять років даною ділянкою не користуються зовсім.