Демонтувати Пам’ятник більшовизму біля метро "АРСЕНАЛЬНА" (Гармата, що стріляла по українцях), а на її місці встановити пам’ятник Івану МАЗЕПІ, відповідно до Закону України Про декомунізацію.

публікація Недостатньо підписів

Ще при житті його ім’я було оповите міфами. А по смерті і досі навіть із амвонів церкви, яка у своєму найменуванні має слово Українська, все ще лунають анафеми.
Але він будував незалежну Українську державу і мислив її як суб’єкт міжнародних відносин. Ось саме чому московська церква і держава так його не любить.
Він був великим меценатом культурних починів і будов в Україні. Його доба створила свій власний стиль, що проявився в образотворчому мистецтві, літературі, цілому культурному і духовному житті гетьманської України. Це було українське бароко — глибоко національний стиль, який мав своє найвище завершення. Іван Мазепа дбав про захист Православної Церкви та був її великим благодійником. І дійсно, на кошти Гетьмана було збудовано, відновлено і реставровано 40 Православних святинь, серед яких Києво-Печерська лавра і Софіївський собор, Михайлівський Золотоверхий монастир у Києві і Межигірський чоловічий, Кирилівський, Братський, Богоявленський і Пустинно-Миколаївський монастирі, з амвонів яких протягом трьохсот років лунала анафема нашому найсвітлішому з Гетьманів. Золота баня дзвіниці Печерської лаври була покрита позолотою після реставрації саме Іваном Мазепою… Він реставрував Успенський собор цієї Лаври…
Докладніше: Документальний фільм «Іван МАЗЕПА» (Режисер Дмитро Ломачук). https://www.youtube.com/watch?v=xv8kUPxPgaQ