Реставрувати пошкоджену пожежею будівлю колишнього Центрального гастроному за адресою вул. Хрещатик, 40/1 зі створення музею імені М.Врубеля

публікація залишилось 73 дні

Пошкоджена пожежею будівля потребує якнайшвидшого відновлення та реставрації через пошкодження її несучих конструкцій.

Необхідно переконати власника приступити до відтворення пам'ятки шляхом відкритого конкурсу на кращу концепцію та ідею відтворення будівлі. Однією з ідей є створення в її стінах музею, присвяченого творчості М.Врубеля, адже є історичні факти, що свідчать, що Врубель проживав в даній будівлі в апартаментах готелю "Кане". Саме там було створено його знаменитий твір "Дівчинка на тлі перського килима. До роботи повинні бути залучені найкращі фахівці та архітектори з реставраціі історичних пам'яток.

Підтримайте дану ініціативу, адже не може історична пам'ятка залишатися в такому плачевному стані в самому серці Києва!