Заборонити парковку вантажного комерційного автотранспорту (бусів) у проїздах і дворах житлових будинків

публікація Недостатньо підписів

Останнім часом значно збільшилася кількість вантажних коммерційних автомобілів (бусів), що паркується у дворах житлових масивів.
Паркуючись у проїздах і дворах житлових будинків більш габаритні за звичайні легкові авто вантажні буси створюють суттєву перешкоду проїзду коммунального автотранспорту (вивіз сміття), а також пожежно-рятувального та медичного транспорту. У свою чергу, це може загрожувати життю та здоровью людей у разі блокування проїзду рятувальних служб.

Оскільки за своїм призначенням буси є коммерційним автотранспортом, що використовується для отримання прибутку, пропонується встановити рішенням місцевої влади правила паркування такого типу автотранспорту у міській зоні, зокрема заборонити стоянку у проїздах і дворах житлових будинків. Також встановити штрафні санкції за порушення визначених правил паркування.