Заборона розміщення магазинів на перших та цокольних поверхах житлових будинків без згоди ВСІХ власників квартир.

публікація Недостатньо підписів

Комусь таке розташування видається зручним, бо не треба далеко ходити аби купити хлібину, можна відправити дитину за морозивом, або купити пляшку пива чи цигарки і тут таки їх і скуштувати. Крім того це підтримка малого бізнесу.

Але таке сусідство часто робить нестерпним життя мешканців квартир, які розташовані над магазином.
Уявіть, що одного дня у вашій квартирі з`являється шум. Постійний, безперервний механічний шум, який ані на хвилину не зникає. Чи чули ви, як гуде промисловий кондиціонер? Чи звертали увагу на шум у магазині від працюючого охолоджуючого обладнання? А якщо таких холодильників два, три, десять? Від такого шуму починає нестерпно боліти голова і хочеться відійти якнайдалі.
А що робити, якщо вам немає куди від нього подітись, адже після робочого дня ви повертаєтесь у квартиру, яка гуде? Ви втомлені і вам хочеться відпочити, але у нічній тиші ці звуки стають ще більш дратуючими!

Коли з`являється такий непроханий сусід, перше, що можуть зробити мешканці, звернутись за замірами шуму. Але їх очікує неприємний сюрприз - допустимий рівень шуму у житловому приміщенні настільки високий, що нестерпний, безперервний шум, який заважає спати, скоріш за все визнають нормою і максимум, що зможуть зробити, це поспівчувати.
Але навіть, якщо його визнають надмірним, на мешканців чикає суд, який буде тягтись роками, і весь цей час вони змушені будуть мешкати у нестерпних умовах.

Так мешканці квартир, біля яких відкрився магазин, залишаються наодинці з проблемою, на межі нервового зриву і без можливості вирішити її законним шляхом. Крім того, вони можуть отримувати погрози з боку власника малого бізнесу, нерозуміння сусідів, які живуть вище і не бажають поступатись власним комфортом, навіть якщо мова йде про здоров`я, а може і життя їх сусідів.

Прошу підтримати петицію, навіть якщо вам пощастило жити на верхніх поверхах і ви ніколи не стикались з незручностями від магазинів, які розсташовані у вашому будинку або поруч.
Просто знайте, що такий бізнес часто робиться за рахунок здоров`я мешканців квартир нижніх поверхів, які не мають можливості законного вирішення цієї проблеми.