Відновити роботу стаціонарного поста спостереження за станом повітря на вул. Ревуцького

публікація залишилось 23 дні

Голові Київської міської державної адміністрації,
Кличку В.

звертаюсь до Вас з приводу значного погіршення екологічної ситуації у дарницькому районі міста на території якого розташовані найбільші забруднювачі повітря в місті Києві: станція аерації, сміттєспалювальний завод «Енергія», ТЕЦ 4, ТЕЦ 5. В результаті чого, біля ст. метро Вирлиця – Харківська та в мк Бортничі у безвітряну погоду регулярно спостерігається неприємний запах спричинений діяльністю вище перелічених підприємств. Люди змушені не випускати дітей на прогулянки та зачиняти вікна в своїх оселях, щоб врятуватись від цього смороду, який ми впевнені також є причиною погіршення здоров’я.
Сморід гарі в нічну пору в липні 2016 є підтвердженням того, що забруднювачі повітря дарницького району також нехтують нашим здоров’ям!
Спостереження за станом повітря у м. Києві здійснюється на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторі (ЦГО)ї, проте на Харківському масиві такого діючого поста немає, а отже неможливо відслідкувати та попередити громадян про стан реального забруднення повітря та вжити заходів задля усунення джерел екологічної небезпеки.
Проте, згідно інформації Державної служби України із надзвичайних ситуацій (лист від 28.09.2016 №03-14282/29), у 2000 році за кошти міського природоохоронного фонду у Дарницькому районі м.Києва було встановлено стаціонарний пост спостереження на вул. Ревуцького, який протягом кількох місяців експлуатувався у дослідному режимі, але даний посте не підпорядкований ЦГО і з незрозумілих причин на даний час не працює, а отже не передає до ЦГО необхідної інформації про стан забруднення повітря!
Зважаючи на вищезазначене, вимагаємо дати доручення терміново відновити роботу стаціонарний пост спостереження на вул. Ревуцького та забезпечити передачу інформації з нього до Центральної геофізичної обсерваторії (ЦГО) та оперативного інформування про стан екологічної ситуації мешканців міста.

З повагою,
Олександр Царук