вулиці Жукова в Деснянському районі на честь Іллєнка Юрія Герасимовича, видатного українського кінорежисера, оператора та громадського діяча.

Минуло більше року, як ВР України ухвалено закон Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки, але досі навіть у столиці нашої держави цей закон виконується не всюди. Це стосується насамперед повільного перейменування площ, проспектів та вулиць, названих в честь різних діячів совєцького режиму. Зокрема у Деснянському районі, одна з головних вулиць носить ім"я радянського воєначальника Георгія Жукова, відомого своєю ненавистю до України та всього українського. Перечисляти злочини Жукова, його українофобські висловлювання - потрібно надто довго. Досить добре характеризує цю людину така фраза, - Коли постало питання про забезпечення новобранців, Георгій Жуков заявив: «Обмундировывать и вооружать этих хохлов? Все они предатели! Чем больше в Днепре потопим, тем меньше в Сибирь после войны ссылать». Очевидно, що такі совєцькі діячі, а по суті - кати українського народу не варті, аби увіковічнювати та вшановувати їх пам"ять у назві київських вулиць.
Натомість є безліч справжніх українських патріотів, громадських активістів, діячів мистецтва, кіно та спорту, військових та добровольців, ім'я яких часто несправедливо забуті, або просто зігноровані.
У Києві жодна вулиця досі не удостоєна імені видатного українського кінорежисера, оператора, громадського діяча, просто Українця з великої літери - Юрія Герасимовича Іллєнка. Саме на його честь пропоную перейменувати вулицю Георгія Жукова, яка знаходиться у Деснянському районі столиці, на масиві Лісовий.
Також потрібно додати, що пропозиція була обговорена, підтримана та схвалена як у соціальних мережах, так і серед мешканців мікрорайону. Прошу підтримати.