Заборонити утримання дельфінів в умовах несвободи і діяльність дельфінаріїв у місті Києві

Ставлення людей до інших живих істот в цивілізованому суспільстві є мірилом людяності. Незбалансована людська діяльність дедалі більше деформує навколишнє середовище і умови життя інших мешканців планети. Жертвами людини стають, зокрема, дельфіни та інші китоподібні - високоорганізовані істоти, що живуть у власному соціумі, виховують дітей, здатні активно спілкуватися один з одним і з людьми.
Проте вони є об'єктом полювання і вилову, їх позбавляють життя і свободи, використовують для розваги, повільно вбиваючи в дельфінаріях.
Утримання дельфінів в умовах несвободи суперечить принципам гуманізму, як таке. Поза тим, дельфіни страждають від впливу замінника морської води в басейнах, а сигнали ехолокації їхніх власних біосонарів, безперервно відбиваючись від стінок басейнів, поглиблюють стресовий стан у якому постійно перебуває позбавлена волі істота.
Вважаємо такий стан речей неприйнятним.
Беручи до уваги викладене вище, вимагаємо заборонити в місті Києві утримання дельфінів та інших китоподібних в умовах несвободи з розважальними або іншими цілями, і припинити діяльність дельфінаріїв.