Перевести сервіс онлайн транслювання пасажирського транспорту мобільного додатку «Яндекс транспорт» до служби "Транспорт" додатку «Goggle карти»

публікація Недостатньо підписів

Більшість киян користувався мобільним додатком «Яндекс транспорт», у якому можна було побачити на інтерактивній карті рух міського пасажирського транспорту міста Києва у реальному часі. Я так розумію, що у кожному київському тролейбусі, автобусі, трамваї чи у окремих видах маршруток вбудовано GPS логер, інформація з якого збирається на сервері Департаменту транспортної інфраструктури, а потім, згідно з угодою, укладеною з Яндекс надається підприємству для транслювання ним у реальному часі у мобільному додатку «Яндекс транспорт».
Враховуючи те, що 17.05.2017 вступив у силу Указ Президента України №133/2017 від 15 травня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», провайдери інтернету та мобільні оператори заблокували доступ до сервісів Яндекс, та інших російських інтернет ресурсів.
Наприклад, у мобільному додатку «Goggle карти» є служба «Транспорт», до якої при укладенні з Goggle відповідної угоди можна підключити транслювання переміщення міського транспорту.
Також є подібні мобільні додатки, у яких можливість реалізувати зазначені функції, наприклад: «Easy Way» або «Moovit транспорт».