Тополиний пух не викликає алергію! Дайте спокій тополям!

Фахівці стверджують: алергії на тополиний пух в природі не існує. Алергенним є пилок рослин, а пух - це насіння тополі, точніше, їх пухнаста оболонка. Алергії на насіння не може бути в принципі! А цвіте тополя значно раніше, і під час її цвітіння на алергію ніхто не скаржиться.

Вся справа в тому, що одночасно з тополиним «снігопадом» цвіте безліч вітрозапилюваних злакових трав - тонконіг, тимофіївка, райграс. У суху вітряну погоду їх пилок розноситься на багато кілометрів. Саме він викликає алергію. Але пилок для нашого ока непомітний, а тополиний пух видно всім і кожному, тому й багато людей помилково вважають його збудником алергії.