Про реконструкцію трамвайної лінії від площі Шевченка до вулиці Селянської та поліпшення трамвайного сполучення в Пуща-Водицю

публікація Недостатньо підписів

Пуща-Водиця – це мальовнича місцевість, яка приваблює відпочиваючих з усього Києва. В ній знаходяться десятки освітніх, медичних та туристичних закладів. В цьому році там навіть функціонує дитячий табір «Артек». Кожні вихідні тисячі киян їдуть відпочити на пляжі, посмажити шашлики в спеціально відведених зонах, погуляти по оновленому парку, набрати води з чистих джерел, порибалити... Окрім дивовижної природи, Пуща-Водиця наповнена історією. Там знаходяться старовинні дачі та інші пам’ятки архітектури. В Пуща-Водицю прокладена історична трамвайна лінія, якій вже 117 років.

Але у цього мікрорайону є серйозна проблема - жахливе транспортне сполучення.

Одна з причин такої ситуації - це зношена трамвайна лінія, по якій курсує 12-ий маршрут. Ще з 2011 року її хотіли реконструювати, але з того часу нічого зроблено не було. Про проект реконструкції міська влада просто забула.

Через незадовільний стан рейок і шпал виникає питання: чи безпечно зараз по ним пересуватися? На цій лінії регулярно ламаються трамваї, бо не витримують такого навантаження. А нові трамваї неможливо туди пустити до тих пір, поки колії не будуть відремонтовані.

Просимо вас:
1) Зробити проект реконструкції трамвайної лінії (від пл. Шевченка до вул. Селянської);
2) Закласти кошти до міського бюджету на 2018 рік для початку проведення реконструкції трамвайної лінії;
3) Оновити рухомий склад на сучасні швидкі трамваї, якими можна буде доїхати від Подолу до Пуща-Водиці за 30-40 хвилин.