Обрати проект трирівневої розв’язки реконструкції Шулявського шляхопроводу

публікація На реалізаціі 10.10.2017

18 травня, на засіданні Містобудівної ради Києва було обрано проект реконструкції Шулявського шляхопроводу, заради будівництва якого потрібно знести корпус заводу «Більшовик».
Чиновники вважають цей проект найдешевшим, а тому найефективніший.
Проте серед запропонованих варіантів реконструкції є розв’язка яка принципово відрізняється від обраної на містобудівній раді - трирівнева замість двохрівневої, з реверсним кільцем для поворотів.

Хроніка подій

10.10.2017
Відповідь

На петицію "Обрати проект трирівневої розв’язки реконструкції Шулявського шляхопроводу" від 20-05-2017 дана наступна відповідь:

Відповідно до статті 231 Закону України «Про звернення громадян», Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Київської міської ради від 08.10.2015 № 103/2006, на виконання доручення від 16.08.2017 № 08/КО-7882 (п) (001-01) розглянуто ініційовану Вами та підтриману членами територіальної громади міста Києва петицію «Обрати проект трирівневої розв’язки реконструкції Шулявського шляхопроводу».

Відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 14.11.2007 № 1456 «Про реконструкцію транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана у Солом’янському району міста Києва» замовником реконструкції транспортної розв’язки визначено комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», підпорядковане Департаменту будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

18.05.2017 на засіданні секції містобудування та архітектури Архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) консультативно розглянуто чотири варіанти реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги та вулиці Вадима Гетьмана, зокрема трирівневоїтранспортної розв’язки у Солом’янському та Шевченківському районах.

За результатами розгляду та оцінки представлених варіантів проектних рішень за основними критеріями (попередня розрахункова вартість, терміни будівництва, пропускна спроможність, кількість смуг для руху, довжина інженерних мереж, що підлягають перекладенню, визначення технічної можливості перекладки трас інженерних мереж тощо) одностайно прийнято рішення вважати найбільш доцільним та оптимальним варіант ІІІ, розроблений інститутом «Київдормістпроект» ВАТ «Київпроект».

Для обґрунтування відповідних рішень та остаточного визначення варіантапід час розроблення ТЕО доручено опрацювати також варіант І (розроблений ІСDI) в порядку альтернативи.

Після набрання потрібної кількості голосів членів територіальної громади міста Києва в підтримку петиції «Обрати проект трирівневої розв’язки реконструкції Шулявського шляхопроводу» та за результатами перемовин з її активними представниками досягнуто домовленості.До генеральної проектної організації «Українська державна будівельна корпорація «Укрбуд», яка виконує проектні та вишукувальні роботи по об’єкту, надіслано лист щодо включення варіантатрирівневої розв’язки реконструкції Шулявського шляхопроводу до ТЕО за умови розроблення зазначеного варіанта без залучення бюджетних коштів.

Під час засідань постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування 19.09.2017 та постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами20.09.2017вивчено основні аспекти порушеного в петиції питання, заслухано думки представників виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та громадськості. За результатами розгляду члени комісії одноголосно підтрималиініціативу членів територіальної громади брати участь у розвитку та формуванні майбутньої транспортної розв’язки Шулявського шляхопроводу.

Обрання проекту реконструкції транспортної розв’язки Шулявського шляхопроводу потребує дотримання встановленої процедури, детального вивчення наданих матеріалів, консультацій з експертним товариством та громадськістю.З огляду на це, на засіданні 20.09.2017 постійною комісією Київради з питань транспорту, зв’язку та реклами та 19.09.2017 постійною комісією Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування одноголосно прийнято рішення про утворення спільної робочої групи щодо опрацювання вибору проекту реконструкції розв’язки Шулявського шляхопроводу.

Остаточно питання вибору найкращого проекту реконструкції розв’язки Шулявського шляхопроводу буде вирішено після завершення відповідного комплексу організаційно-правових заходів, діалогу з експертною спільнотою та членами територіальної громади міста Києва.

Дякуємо Вам за небайдужість та активну громадянську позицію.

З повагою

Голова                                                                                   В. Кличко

Відповідь Київського міського голови

20.09.2017
Розгляд петиції:

Відповідно до пункту 5.5 Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, постійна комісія Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами на своєму засіданні 20.09.2017 розглянула та підтримала електронну петицію, яка була попередньо опрацьована відповідними департаментами та перебуває на контролі у постійної комісії.

Витяг з протоколу засідання ПК

19.09.2017
Розгляд петиції:

За результатом розгляду петиції на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування від 19.09.2017 року, ухвалили:

1. Відкласти розгляд петиції «6240 «Обрати проект трирівневої розв’язки реконструкції Шулявського шляхопроводу».
  2. Створити спільну робочу групу з представниками постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами із залученням профільних структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) для додаткового вивчення цього питання.
  3. Повернутися до розгляду цього питання після надання протоколу засідання цієї робочої групи.

Витяг з протоколу засідання ПК

17.08.2017
Доручення:

В.о голови Київської міської державної адміністрації Геннадій Пліс доручив виконавчому органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) розглянути електронну петицію в установленому порядку (доручення від 16.08.2017 №08/КО-7882 (п) (001-01)).

Також, відповідно до пункту 5.5 Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого рішенням Київської міської ради від 09 лютого 2017 "Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 08.10.2015 "Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій" зазначену електронну петицію в установленому порядку розглянуть постійні комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування та з питань транспорту, зв'язку та реклами.