Через "сумнівну" реконструкцію cзш №42 м.Київа дітям та їх батькам відмовляють в навчанні в 10-му класі. Розпач і шок батьків і дітей 9-х класів.

публікація Недостатньо підписів

Через реконструкцію (про яку ми навіть на цей час нічого не знаємо, хто і як буде її проводити, все таємно і сумнівно) школи №42, наших дітей, випускників 9-х класів, талановитих, розумних, залишили їх можливості і щирого бажання навчатися й надалі в школі №42 з висококваліфікованими вчителями. Їх не врахували при переміщенні до іншого приміщення, вирішивши вже за них що вони повинні перейти в інші школи або йди до коледжу. Навіть на теперішній час батькам не показували приміщення по адресі проспект Миру 10, і не провели загальні збори з забудовниками. А всі інстанції, такі, як управління освіти Дніпровського району, Дніпровська районна у місті Києві адміністрація, департамент Освіти і науки, молоді і спорту надають стандартні відповіді, наче переписані один у одного, що для 10-х класів в них немає приміщення, їм байдуже і вони не замислюються над психологічною травмою підлітків, та їх бажання навчатись в цій школі й надалі. Не розглядається питання, але є можливість його вирішення, наприклад, шляхом з'єднання інших класів,тому, що багато дітей переводяться цього року до інших шкіл у зв’язку з переміщенням школи за іншою адресою, можливо зробити другу зміну. Є вихід не наділяти учителів учительською, що надасть один вільний кабінет для майбутнього 10-го класу. Нам відомо, що при можливості і бажанні управління освіти може вирішити це питання, але вони в цьому не зацікавлені взагалі.