Перейменування вулиці Михайла Омеляновича-Павленка (колишня вулиця Суворова) на вулицю Володимира Поляченка

публікація Недостатньо підписів

Дана вулиця спочатку в 19 столітті набула назву Еспланадна. Потім були назви Урбановича, Суворова та у 2016 році була перейменована на честь українського військового діяча, генерал-полковника Армії УНР Михайла Омеляновича-Павленка.

На даній вулиці в центрі міста знаходиться багато важливих установ: Печерська районна державна адміністрація, Національний транспортний університет, Посольство Республіки Бразилія і інш.

Дана петиція пропонує перейменувати вулицю на честь Героя України, народного депутата 5-6 скликань, почесного Президента холдингової компанії "Київміськбуд" Володимира Поляченка. Володимир Аврумович ще за часів свого життя (1938-2012 рр.) став легендою будівельної галузі, яскравим прикладом для молоді. Його нескінченна енергія, величезний досвід, прагнення до вдосконалості - допомогли забезпечити десятки тисяч киян своїм житлом, створити тисячі висококваліфіційних робочих місць для побудуви нових мікрорайонів Києва, перетворити будівельну галузь на локомотив української економіки. Саме на вулиці Омеляновича-Павленка знаходиться офіс головної компанії холдинга "Київміськбуд", якому Володимир Аврумович віддав більшу частину свого життя.