Забороните виїзд авто на перехрестя перед яким утворився затор (і забезпечити дієвий контроль)

Київ потерпає у заторах і останнім часом не тільки в години пік, а цілими днями. Здебільшого це відбувається через недбалість самих водіїв. Одна із важливих причин утворення заторів - виїзд водіїв на перехрестя перед яким утворився затор і блокування цим проїзду в іншому напрямку.

Правилами дорожнього руху передбачене відповідне порушення, проте без контролю, ефекту це правило не має. В усьому розвиненому світі вже знайшли способи контролю за такими порушеннями.

Так наприклад у Великобританіїї проблемні перехрестя оснащують спеціальною розміткою (жовтий заштрихований прямокуник) і камерами стеження. Учасник руху, який простояв у межах прямокутника быльше 10 секунд отримує штраф. Тому ніхто не виїзжає на перехрестя поки не переконається, що через нього можна проїхати.

Просимо забезпечити виконання правил дорожнього руху таким або будь-яким ыншим дыэвим способом.