Щодо створення Музею транспорту

публікація залишилось 54 дні

Транспорт та інфраструктура - є одним з пріоритетних напрямків в плануванні розвитку міст та країн. Саме цьому в багатьох розвинутих країнах світу особливу увагу приділяють історії транспорту, транспортним музеям.
Станом на квітень 2017 року в м. Києві є наступні музеї що пов’язані з транспортом:
- Музей історії Дарницького вагоноремонтного заводу
- Народний музей історії Київського авіазаводу
- Музей повітряного транспорту Київського міжнародного університету цивільної авіації
- Музей Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут»
- Музей пошти Київської міської дирекції УДППЗ "Укрпошта"
- Державний музей авіації
На жаль, серед вище зазначених музеїв, що розташовані в м. Києві немає жодного, який би відкрив для гостей та мешканців столиці України експонати наземного транспорту (легкові авто, трамваї, автобуси, тролейбуси тощо).
В даний час ініціативна група людей, своїми силами розпочала збір експонатів та приведення в придатний стан території, що максимально може підійти для розташування Музею транспорту (а саме на території колишнього Автобусного парку №3 КП «КИЇВПАСТРАНС», що розташовано за адресою м.Київ, вул. Виборзька 111). Тому ми, підписанти цієї петиції, звертаємось до міського голови та Київської міської ради доручити постійній комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики, а також постійній комісії з питань транспорту, зв'язку та реклами – створити робочу групу (з залученням громадськості) для розроблення плану дій зі створення Музею транспорту.