Сприяння розвитку спорту в столиці( будівництво нової спортивної арени)

публікація Недостатньо підписів

Фізична культура та спорт – це важливі елементи здоров’я нації. Проте з огляду на скрутну ситуацію з розвитком українського спорту, можна констатувати, що фізичний стан нації байдужий всім високопосадовцям. Потребує нагального розв’язання проблема розвитку спорту та підготовки резерву для національних збірних команд із різних видів.
Світовий досвід свідчить, що рухова активність людини протягом усього життя запобігає захворюванням та покращує стан здоров’я. Натомість лише 13 відсотків населення залучено до занять фізичною культурою і спортом.
Сьогодні український спорт потрібно не тільки підтримувати, а й рятувати. Рятувати від його остаточного занепаду та виродження. Експерти зазначають, що в країні ще є унікальні спортсмени, які здобувають визнання у світі всупереч складній ситуації. Проте навіть за цих обставин вони не можуть гідно представити країну на світовій арені через брак умов для тренувань, відсутність необхідних спортивних комплексів. На спорудження спортивних майданчиків, басейнів, стадіонів коштів просто не вистачає, адже гроші, як і раніше, виділяються за залишковим принципом, тому про будівництво навіть не йдеться. Тим часом країна втрачає величезний кадровий потенціал, оскільки переважна більшість кваліфікованих тренерів, майстрів спорту міжнародного класу виїхали працювати за кордон. Там вони мають гідну оплату своєї праці та підвищують професійний рівень національних збірних різних країн світу. Спортсмени, на честь котрих лунає державний гімн і яких шанує увесь світ, не можуть без болю в серці подякувати за власні здобутки своїй країні, оскільки змушені удосконалювати свою майстерність за кордоном, не знайшовши елементарних умов для тренувань на рідній землі. Вони вже звикли дякувати своїм уболівальникам та фанам, а не державі, за їхню віддану підтримку.
Про проблеми з фінансуванням національних збірних, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивної інфраструктури країни давно відомо. Тренери національних збірних звикли власними силами шукати спонсорів для проведення змагань, турнірів та кубків, втративши останні надії на допомогу від держави. При цьому варто зазначити, що інвестиції в спорт – це, насамперед, інвестиції у всю соціальну інфраструктуру, в здоров’я людей, у майбутнє нації. Проте під час прийняття чергового бюджету можновладці часто забувають про збереження здоров’я тих, хто привів їх до влади.
Відсутність спортивних майданчиків, державних спортивних гуртків та секцій сприяє тому, що свій вільний від навчання час молодь проводить на вулиці, де пізнає смак наркотиків, алкоголю та тютюну. При цьому слід зазначити, що нерідко бажання дитини відвідувати приватні спортивні секції не знаходить підтримки у батьківського гаманця, адже нові сучані спортивні клуби досить дорого дозвілля.
Аналізуючи досить складну ситуацію в галузі фізичної культури і спорту, варто зазначити, що першочерговим завданням для розвитку українського спорту має стати будівництво і розвиток спортивних об’єктів: від спортмайданчиків у дворах до великих палаців не лише для тренувань, а й для проведення змагань; налагодження конструктивної співпраці з цих питань усіх гілок влади, проведення діалогу, досягнення компромісу та виконання затверджених програм задля розвитку українського спорту та поліпшення фізичного здоров’я нації.
​Просимо керівництво КМДА та особисто Кличка Віталія Володимировича посприяти для виділення місця та коштів для створення сучасного спортивного арени, щоб спортсмени знайшли свою другу домівку.
​Додатково можемо надіслати розрахунки та дизайн проекту даного об’єкту.

З цією петицією також підписують