Звільнити від довгобуду меморіальну ділянку на Олени Теліги, 25

публікація залишилось 24 дні

Ділянку між будинками за адресою Олени Теліги, 25 київська влада довгий час не поспішала віддавати під забудову - недарма, бо якщо подивитися уважно на карту

саме по цьому місцю проходить один з отрогів Яру, в якому розстрілювали людей.
Протягом часу, що минув з Другої світової війни, Яр лише засипали землею, побудував багатосмугову дорогу.
Лишень в 2006 році Київська рада надала дозвил на забудову.

Як повідомив і.о. начальника Управління містобудування, архітектури та землекористування КМДА пан І.Ваганов, "право користування земельною ділянкою посвідчене договором оренди земельної ділянки від 21.03.2006 № 91-6-00539.
Згідно з висновком Комплексної державної експертизи від 11.05.2007 № 5638 проектна документація на вищезазначене будівництво виконана згідно діючих норм та правил, розглянута та схвалена Головним управлінням містобудування, архітектури та дизайну міського середовища (справа № 241-а-06 від 06.07.2006). Дозвіл на виконання будівельних робіт, виданий Державною архітектурно-будівельною інспекцією України від 17.08.2007 № 15.
Перевіркою з виїздом на місце робочою групою Центру моніторингу Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації встановлено, що станом на сьогодні на земельній ділянці за вищевказаною адресою будівельні роботи не виконуються, розміщено об’єкт незавершеного будівництва. Вказана недобудова на підставі договору купівлі-продажу нерухомого майна від 10.06.2016 на праві власності належить ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «ОБРІЙ», питання подовження договору оренди земельної ділянки вирішується новим власником у відповідній інстанції."

Якщо перекласти на звичайну мову, "Обрій" шукає можливість продовжити забудову пам'ятного місця.

Київська громада виступає категорично проти подібної забудови і вимагає від Київської міської та Київської міської адміністрації більш жорсткої позиції щодо шанування пам'яті розстріляних громадян, що загинули у Бабиному яру.

"Обрій" повинен вивезти будматеріали із зазначеної території, зняти паркан, відновити земельну ділянку.

Київська громада виступає за визнання земельної ділянки за адресою Олени Теліги, 25 меморіальним парком для запобігання спроб забудови цього парку у майбутньому.