Андріївський узвіз-2

публікація Недостатньо підписів

Мало хто знає що, ще до 1990-х років в Києві був ще один мальовничий узвіз, недалеко від Андріївського, в тихому Вознесенському яру, наче гірська звивиста річка текла невеличка вулиця, поміж двох гір. мала назву Петрівська, забудована невеличкими дерев`яними садибами, малоповерховими цегляними будинками кінця 19, початку 20 сторіччя. Починалась вона зверху, недалеко від Львівської площі, від ще однієї видатної пам`ятки, найстарішого київського кам`яного мосту (зараз існує, але в дуже жалюгідному аварійному стані) та спускалась вниз до Глибочицької вулиці. Вулиця юридично існує дотепер, але за часів нашої незалежності майже всі будинки знесли та збудували в кінці вулиці автобазу (дуже вдале рішення, бо більше в Києві нема де збудувати автогосподарство!!!), на місці садиб залишився пустир та звалище, залишилися декілька напівзрйнованих будинків.
Пропоную відродити нашу історію, повернути киянам та гостям міста, ще одну туристичну принаду, перенести автобазу ДУС в інше, більш вдале місце, розчистити пустир, відремонтувати найстаріший міст, відбудувати історичні будівлі, перенести з інших місць схожі автентичні дерев`яні садиби (за прикладом Пирогово), врятувавши тим самим їх від знищення. Знайдеться, думаю багато інвесторів, які хотіли б відкрити в цьому місті галереї, ресторани, кафе, приватні музеї.