Парк Кіото - встановлення пам’ятника чотирьом мавпам та інновації

публікація залишилось 44 дні

Пропозиції щодо реконструкції Парку Кіото (особливо прошу звернути увагу на перший пункт):

1. Встановлення пам’ятника чотирьом мавпам (або лавки з ними), які символізують принципи японської філософії. Зазвичай ідея ілюструється трьома мавпами: Мідзару – не бачу зла; Кікадзару – не чую зло та Івадзару – не кажу зло. Дуже рідко додається четверта мавпа – Сідзару. А все тому, що японці вважають число 4 нещасливим – вимова числа 4 («shi») нагадує слово «смерть». Японці намагаються виключити зі свого життя все, пов'язане з цим числом, от і четверту мавпу спіткала сумна доля – вона завжди в тіні своїх товаришок. Ця мавпа символізує принцип «не роблю зла», який є надзвичайно актуальним для українського народу. Сідзару може зображуватись у вигляді мавпи, що прикриває свій живіт або промежину. Даний об’єкт був би єдиним в світі пам’ятником 4-м японським мавпам (скажімо так, 3-м японським та 1-й українській) і увійшов би до переліку незвичайних пам’ятників міста Києва та України, та ще й значно посилив би привабливість самого парку.

2. Встановлення камер відеоспостереження для безпеки.

3. WIFI в парку.

4. Еко-гаджети (лави з можливістю заряду телефону від сонячного світла, велотренажер-генератор електрики для зарядки телефону).

5. Еко-арт. Зелені насадження у формі тварин чи певних об'єктів.

Прошу детально розглянути пропозиції, адже вони дозволять зробити парк Кіото набагато популярнішим.