Прийняти рішення щодо заборони пересування містом з 21.00 до 7.00 авто/мототранспорту, гучність роботи двигуна якого (при певній кількості обертів) перевищує встановлені сан.норми (45 дБА)

публікація Недостатньо підписів

Гучний звук двигунів мотоциклів та деяких автомобілів, що пересуваються містом у нічний час є суттєвою перешкодою для права мешканців міста на нормальний та повноцінний сон.
У деяких випадках оремі водії такого мототранспорту у нічний час навмисне більше тиснуть на газ (або знімають відповідні пристрої з двигунів ) для отримання найбільшого звуку від працюючого двигуна.
Таким чином від декількох осіб фактично страждають сотні або навіть тисячі громадян.
Відповідно до Закону України „Про охорону навколишнього природного середовища“, Закону України „Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення“ органи державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та громадяни при здійсненні своєї діяльності зобов`язані вживати необхідні заходи щодо запобігання та недопущення перевищення встановлених рівнів акустичного впливу на навколишнє природне середовище і здоров`я людини.
Використання джерел, що генерують цей фізичний фактор у виробництві, побуті та з іншою метою, допускається за умови дотримання санітарних норм, які передбачені Державними санітарними правилами планування і забудови населених пунктів.
Зазначену заборону на використання таких транспортних засобів можна запровадити передбачивши, наприклад, відповідний колір номерних знаків на відповідному "гучному" транспортному засобі після перевірки рівня шуму працюючого двигуна на відповідних обертах.
Як варіант, запровадити тотальну заборону для мототранспорту пересуватися містом у нічний час.