Ремонт системи водовідведення озера "Сонячне" на Позняках

публікація залишилось 34 дні

Озеро Сонячне в Дарницькому районі Києва стрімко набирає воду. З кінця літа 2016р по березень 2017р рівень води піднявся на 1,5-2 метри. Імовірною причиною високого рівня води може бути будівництво ТРЦ Ашан по вулиці Здолбунівській. Будівельний майданчик розташований на місці дренажної труби яка служить для виводу надлишків з озера у річку Дніпро. Висока вода загрожує руйнуванням інфраструктри району, підтопленням набережної, пошкодженням коммунікацій, доріг, затопленням підвалів будинків розташованих поблизу озера, яке вже почалося. Відсутність нормальної церкуляції води в озері в літній період загрожує воді забрудненням та цвітінням, що може призвести до екологічної катастрофи районного масштабу.