Змeншити ставку єдиного податку до 10%

Зменшення ставки єдиного податку.

Законом про Держбюджет 2017 року передбачено, що на 1 січня 2017 року розмір мінімальної зарплати становить 3200 грн.

Відповідно підприємці спрощеної системи оподаткування зобов'язані сплачувати єдиний податок у розмірі 640 грн. ( 20% від мінімальної зарплати), крім того вдвічі збільшився розмір єдиного соціального внеску.

Звертаюсь до міської ради з проханням зменшити податкове навантаження на підприємців і затвердити ставку єдиного податку в розмірі до 10% від мінімальної зарплати

Відповідно до ПКУ ст 293.1. Ставки єдиного податку для платників першої - другої груп встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (далі у цій главі - мінімальна заробітна плата), та третьої групи - у відсотках до доходу (відсоткові ставки).
293.2. Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб - підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць.

Оджe цe відноситься до вашоі компeтeнціі