Будівництво концесійної комбінованої дороги з Оболоні на Троєщину

публікація залишилось 32 дні

За повідомленням заступника голови КМДА Миколи Поворозника у вівторок, 28 березня 2017 року, до Київської міськадміністрації завітала делегація з Китаю. Представників китайських інфраструктурних корпорацій зацікавило будівництво четвертої гілки метро в Києві, насамперед що стосується Подільсько-Воскресенського мосту...

Пропоную підготувати та оголосити конкурс на концесію, що передбачатиме будівництво й експлуатацію комбінованої дороги (автомобільна та для швидкісного трамваю), а також експлуатацію прилеглих до неї ділянок, яка поєднає Велику кільцеву дорогу з вулицею Миколи Закревського!

Відповідну можливість передбачено функціональним зонуванням генерального плану м.Києва. На цих землях відсутні земельні ділянки приватної власності (одна з перешкод у будівництві четвертої лінії метро).

Будівництво такої дороги не потребуватиме коштів державного чи міського бюджету для її будівництва й експлуатації. У разі прибутковості проекту буде забезпечено додаткові надходження в міський бюджет.
Наявність такої дороги забезпечить умови для подальшого будівництва об'їзної дороги в напрямі Чернігова та Харкова та сприятиме розвантаженню внутрішньоміської транспортної інфраструктури.
Проект допоможе залучити великого закордонного інвестора чи групу інвесторів та активізувати діяльність дотичних сфер господарської діяльності.