Відмінити рішення про підвищення в 10 разів арендної платі за приміщення для храму Святителя Миколая-Чудотворця на Лісовому масиві за адресою: Київ 02156, вул. Мілютенко 34а

публікація залишилось 32 дні

Згідно методики розрахунку орендної плати (рішення Київради №415/128.0
від 21.04.15 ) громаді встановлена нова арендна плата – 5755,37 грн на місяць, що більше, ніж в 10 разів перевіщує попередню плату. Більшисть парафіян люді дуже похилого віку, які існують на саму пенсію и сплачувати таку платню не зможуть. Комунальні платежі та ремонтні роботи громада сплачує самостійно. Якщо храм припинить існування, багато членів громади неспроможні відвідувати Богослужіння в інших храмах через неміч, вік та хвороби.
Релігійна громада УПЦ парафії Свт. Миколая пам”яті жертв 2 Світової війни у Деснянському р-ні Києва зареєстрована 04.11.96, юридична адреса – м.КИЇВ, вул.Мілютенка 15а, кв.60, т. 5441285.
З 2001 р. арендує приміщення на 3 пов.буд. 34а по вул. Мілютенка, заг. площа 128.6 кв.м. , корисна 90,4 кв.м.
Балансоутримувач КП „Київжитлоспецексплуатація”, вул.Володимирська 51а,
орендодавець – департамент комунальної власності м. Київ, вул.Хрещатик 10.
За користування приміщенням сплачується 355,57 грн на місяць без ПДВ. Відповідно до п.2 примітки до таб.2 п.20 Методики, за рішенням постійної комісії
Київради з питань власності орендодавцем може бути визначена орендна ставка
0.1 відсоток: це становить 162,88 грн на місяць без ПДВ. Виходячі з цього, просимо перерахувати
орендну плату для парафії Свт. Міколая на Лісовому масіві.