Закрити або перенести сміттєспалювальний завод «Енергія» за межу Києва

На території дарницького району розташовані найбільші забруднювачі повітря в місті Києві: Дарницька станція аерації, сміттєспалювальний завод «Енергія», ТЕЦ 4, ТЕЦ 5. В результаті чого, показники захворюваності значно більші ніж в інших районах міста!!!
Відповідно до даних Центральної геофізичної обсерваторії, Харківський житловий масив відмічено як район із сильним забрудненням повітря!
Найбільшим джерелом такого забруднення є сміттєспалювальний завод "Енергія", який здійснює викиди у повітря забруднюючих речовин, зокрема:
двоокису сірки, двоокису азоту, фенолу, сірководню, фтористого водню, важких металів!
Крім того, як показує досвід більшості промислових регіонів, навіть наявність фільтруючих систем на заводах не допомагає знизити забруднення, оскільки зазначені системи часто відключають, особливо в нічну пору, задля отримання дріб’язкової економії коштів від чого страждають мільйони жителів міст!

Сморід гарі, часті смоги саме в Дарницькому районі (м. Позняки-Харківська-Вирлиця) в нічну пору є підтвердженням того, що забруднювачі повітря дарницького району також нехтують нашим здоров’ям!

При введенні сміттєспалювального заводу "Енергія" в експлуатацію (1987 рік) забудова Харківського житлового масиву тільки починалась та розвивалась, як розширення Дарниці. Стрімкий зріст мешканців м. Києва суттєво збільшив попит на житлову нерухомість. Житлова забудова впритул наблизилась до сміттєспалювального заводу!

Враховуючи, те що життя, здоров'я громадян України визнанні найбільшою соціальною цінністю, роботу сміттєспалювального заводу "Енергія" необхідно припинити, оскільки завдається шкода здоров'ю мешканцям прилеглих житлових масивів.

Завод має бути зупинено, здоров’я киян понад усе!

Підпишіть петицію і перешліть друзям!