Примусити надавача послуг з опалення та організації, які надають послуги з експлуатації багатоквартирних будинків, укладати між собою угоду на опалення місць загального користування цих будинків.

публікація залишилось 32 дні

Лише таке рішення може призвести до зменшення витрат теплової енергії в місті. Наразі кияни платять за опалення місць загального користування (МЗК) суми , співставні з оплатою опалення їх квартир, не маючи жодного впливу на стан термоізоляції МЗК і навіть не маючи доступу до їх частини (підвал, горище). Організації, що експлуатують будинки, мають сили і засоби для термоізоляції МЗК, але не мають мотивації, бо без їх участі за усе платять мешканці . Також вони не несуть жодної відповідальності за витоки тепла з будинків, бо не є стороною угоди по наданню послуги. При наданні їм певної фінансової мотивації по утепленню МЗК, можна суттєво скоротити витрати тепла у Києві.