Проводити відкриті тендери на розробку програмного забезпечення для КМДА та інших потреб, які фінансуються з бюджету міста або держави

публікація залишилось 2 дні

У зв”язку із заявою Ганни Старостенко (дивись https://kievcity.gov.ua/news/48871.html) щодо необхідності перереєстрації у новій системі електронного запису дітей до ДНЗ м. Києва, яка суперечить усім прийнятим нормам обробки даних клієнтів та відношенню до них та виказує непрофесіоналізм розробників програмного забезпечення та чиновників, які ухвалюють такі рішення, вважаю за необхідне:

Розробку будь-яких продуктів програмного забезпечення (надалі ПО) проводити тільки після проведення відкритих тендерів на розробку ПО та по результатам цих тендерів.

Публікувати та надати у вільний доступ усю інформацію щодо розробників ПО, вартості та умов придбання тощо, яке куплене або виготовлене за рахунок бюджету міста та/або інших бюджетів що формуються за рахунок платників податків або використовується для обслуговування громадян України.

Усе ПО, що розробляється за замовленням міста, КМДА, будь-яких державних органів влади, що фінансуються містом та комунальних підприємств, має бути розроблене та викладене у вільний доступ, використовуючи ліцензію з відкритим кодом (докладніше дивись https://opensource.org/licenses).
Це надасть змогу проводити незалежний та всебічний аудит із пошуком та усуненням недоліків усією ІТ-спільнотою країни та підвищить захист персональних даних.