Вирішити ситуацію з МАФами - розробити активні перші поверхи будівель

публікація залишилось 21 день

Пропоную на міському рівні надавати приватним підприємцям фінансову допомогу в оренді/реконструкції перших поверхів будинків під потреби бізнесу.
Наприклад, це може бути компенсація за оренду дороговартісих приміщень в центрі (все виключно для малого бізнесу) або фінансова допомога в переобладнанні першого поверху багатоквартирного будинку під потреби підприємця. Ці заходи приносять багато вигод: підприємець доглядає за простором перед своїми приміщеннями, в квартирах, що були на перших поверхах, меншає крадіжок, активізуються пішохідні зв'язки - покращуєтся місцевий бізнес, люди стають більш доброзичливішими при комунікації між собою, менше криміногенних ситуацій в наслідок більшої пішої активності.
Радянська тоталітарна машина знала, що перший активний поверх об'єднує людей та із-за цього створювала систему спальних мікрорайонів, що мали та мають низьку якість.
Прошу вашої підтримки - бо це корисно не тільки для малих підприємців а й для жителів загалом.
Для прикладу, порівняйте картинку вище - де більше графіті та узагалі як виглядає простір чи є він приятельський до людини (усі фото київські)?