Ліквідувати в місті наземні переходи, що дублюють підземні, та організувати огородження проїзної частини для усунення можливості переходу у недозволеному місці.

Наприкінці 2016 чи на початку 2017 року на вулиці Басейній та Бесарабській площі було організовано два наземні переходи з світлофорним регулюванням, що по своїй суті дублюють наявні підземні переходи. Це було зроблено замість організації заходів для спрямування потоку пішоходів у підземні переходи. Як наслідок, це створило додаткові автомобільні затори у всьому бесарабському кварталі та прилеглих вулицях. Так, до встановлення світлофорів, рух автомобілів по вул. Басейній, що прямують в бік вул. Круглоуніверситетської фактично переривався окремими пішоходами, що переходили через Крутий узвіз, а рух авто що прямували на вул. Хрещатик - лише переходом на бесарабській площі. Обидва вони були нерегульованими, і зупиняли рух лише за наявності пішоходів.
Наразі світлофори зупиняють весь потік авто, незалежно від напрямку, що призводить до затору на перехресті з вул. Скоропадського, і далі по вул. Басейній до бул. Лесі Українки та перехрестя з вул. Мечникова.

Пропоную ліквідувати два нещодавно встановлені світлофори, а також нерегульований перехід на Бесарабській площі, з подальшим огородженням проїзної частини для спрямування пішоходів до підземних переходів на перехресті з вул. Хрещатик та примиканні вул. Басейної до Бесарабської площі.