Необхідність будівництва загальноосвітньої державної школи в Голосіївському районі (мікрорайон Теремки-3)

Третій рік, за даними Головного управління статистики у місті Києві, Голосіївський район є лідером за кількістю збудованого житла. За даними статистики, у 2016 р. близько 23 % від загальної кількості житла, прийнятого до експлуатації в Києві, збудовано саме в Голосіївському районі. І сьогодні будівництво тут іде дуже інтенсивно. При цьому соціальна інфраструктура Голосієвого в секторі середньої освіти не покращується, а стрімко погіршується. Останню нову школу — №151 запущено 1999 р.
Особливо гостро стоїть питання забезпечення права на освіту мешканців новобудов на вул. Ломоносова, Максимовича (Трутенка), Вільямса, Конєва, Мейтуса, Симоненка. Це так звані Теремки-3, які забудовуються з 1998 р. Тільки ЖК Еврика планує здати в експлуатацію близько 30 житлових будинків починаючи з ІІ кв. 2017 року. Один із забудовників збудував на сьогодні лише одну ПРИВАТНУ початкову школу з непідйомною вартістю навчання, а інші тільки вказують майбутні нові школи в своїх схемах-забудови, але так і не починають їх будувати.
У 2014 р. Київрада визначила цільове призначення земельної ділянки на вулиці В.Симоненка для будівництва комунальної школи на 33 класи . Але в 2016 р. не було навіть проектної документації для побудови цієї школи, та й сама майбутня школа за адресою вул. В.Симоненка 3-А зникла з програми соціально-економічного розвитку міста. Однак, за вимогами норм ДБН360-92, така кількість мешканців цих мікрорайонів має бути забезпечена, щонайменше, 3 школами! На сьогодні діти мешканців новобудов мусять долати відстані у 2—2,5 км, переходити небезпечні, переповнені транспортом дороги, щоб добратися до місця навчання.