Вшанувати пам'ять Олександра Олеся в Києві

публікація залишилось 62 дні

Пропоную перейменувати вулицю Щусєва в Шевченківському районі на вулицю (бульвар) Олександра Олеся. Пам'ять цього славетного поета й патріота України на сьогодні не увічнено в столиці держави в жодній формі. Сучасна вул. Щусєва пролягає поблизу й паралельно до вул. Ольжича, названої на честь сина О. Олеся (Кандиби). Крім того, ця магістраль пролягає неподалік Лук'янівського кладовища, де поетові останки нещодавно знайшли спочинок, і веде в напрямку Пущі-Водиці, де жила родина О. Олеся (дружина й син) у перші пореволюційні роки. Крім того, пропоную встановити меморіальну дошку на будинку на розі вул. Антоновича та І. Федорова, де свого часу мешкав Олександр Олесь. За свідченням професора Р.П. Радишевського, цей пам'ятний знак із барельєфом на початку 1990-х було виготовлено, але не встановлено; він, скоріш за все, зберігається на складі комбінату "Художник"