Покращити програму е-петицій «Київ твоїми руками»

публікація залишилось 62 дні

Виділення 50 млн. грн. для покращення благоустрою міста – це хороша ініціатива.
Але виділення 50 млн. грн. для міста з більш ніж трьома мільйонами мешканців – це неефективно. Масштаб реальної користі для Києва мізерний. Вважаю доцільним провести інвестицію в сам проект: надати йому більшої масштабності та підвищити інтенсивність залучення громадськості до роботи в даному проекті.
Хочу запропонувати Вам створити окрему недержавну спеціалізовану структуру – фонд, з подальшим включенням до його структури «Громадського проекту» з бюджетом від скасування «депутатських фондів», що збільшить фінансові можливості та швидкість реалізації інфраструктурних і будівельних об’єктів.
Провести конкурс на необхідні для діяльності фонду вакансії і забезпечити фінансування діяльності працівників хоча б на один рік (щодо необхідних вакансій – далі).
Основними функціями працівників даного фонду повинні бути:
- По-перше, професійний огляд всіх інфраструктурних об’єктів міста Києва, виділення тих, що потребують фінансування та складання проекту під кожен об’єкт – це дасть можливість побачити масштаб необхідної реконструкції.
- По-друге, створення та підтримання діяльності сайту організації, внесення даних, фото-презентацій усіх досліджених об’єктів, що потребують фінансування, а також тих об’єктів, які виділили громадяни за допомогою е-петицій на сайті КМДА.
- По-третє, провести соціальну рекламу та тлумачення для мешканців міста важливості участі у даному фонді.
- По-четверте, впровадження ефективної та безкомісійної системи фінансової участі мешканців міста у цікавих для них проектах даного фонду.
- По-п’яте, створення онлайн бази даних спонсорів проектів, з метою забезпечити їм можливість відслідковувати своїх платежів (сама база повинна мати вигляд таблиці, у якій перша колонка – це ідентифікаційна характеристика користувача ресурсу, наприклад, код присвоєний після спонсорського внеску, який залишається у користувача; друга колонка – це сума внеску; третя – це додана сума усіх попередніх внесків (у часовому аспекті) плюс внесок даного громадянина). Створення та підтримка саме такої бази необхідна для унеможливлення розкрадання коштів на етапі формування необхідної під даний проект суми коштів та створення можливості для громадянина проконтролювати зарахування коштів.
- По-шосте, створенні проекти повинні бути фінансово обгрунтованими, а дані обгрунтування повинні бути у вільному доступі для громадян, щоб ті хто не мають бажання або можливості фінансово приймати участь у проекті, але мають бажання допомогти, могли зробити це шляхом матеріально-технічного чи робочого забезпечення.
- По-сьоме, контроль за будівництвом чи реконструкцією та регулярна звітність по виконанню кожного проекту.

Спеціалісти, що являються необхідними для роботи фонду:
- програмісти;
- спеціалісти будівельної галузі;
- спеціалісти по зв’язках з громадськістю;
- професійний апарат організаційної ланки.
В першу чергу, мова буде йти про реконструкцію об’єктів будівельної інфраструктури міста (будівлі державних учбових, медичних, обслуговуючих закладів, комплекси культурних, спортивних та історичних споруд та будівель, громадських зон відпочинку, естетичного оформлення вулиць, парків та водойм).
Але не тільки існуючих об’єктів повинні стосуватися ініціативи. Громадяни міста Києва потребують також створення нових інфраструктурних громадських об’єктів, коштів на які у вповноважених органів міської влади ніколи не вистачає, тому через е-петиції мешканці міста зможуть запропонувати свої інфраструктурні оновлення.
В умовах існування даного фонду КМДА фінансово може підтримувати першочергові для виконання об’єкти, проводити антикорупційний контроль фонду та дофінансовувати певні проекти, що необхідні і цікаві громадянам, які попри свої зусилля не можуть акумулювати необхідну суму коштів.
Даний фонд слугуватиме своєрідним мостом для взаємопорозуміння міської влади та громадян, об’єднання зусиль для всестороннього покращення міста та створення згуртованої, вихованої, бережливої та відповідальної спільноти міста Києва, адже ми цінуємо і бережемо лише, те, у що вклали власні кошти чи працю, зробимо ж Київ нашим спільним досягненням та годістю.