Заборона паркування автомобілів на тротуарах, та введення платної парковки у всьому центрі.

Центр нашого міста не можна зрівнювати з іншими центральними частинами європейських міст. Він брудний, у багнюці і гуляти по ньому киянам, а також гостям столиці, поміж припаркованих на тротуарах, а також на газонах та зелених зонах автівках, м'яко-кажучи, не зручно.
У зв'язку з цим пропоную ввести у центрі Києва, а в перспективі по всьому місту, платну парковку. Виручені гроші, можна витрати на озеленіння нашого міста і його реконструкцію. І найважливіше. Не можна займатися тільки обмеженням використання особистих автівок. Потрібно паралельно займатися розвитком громадського транспорту. У людини повинен бути вибір - їхати дорого з комфортом на особистій автівці чи дешево з комфортом на громадському транспорті. Зараз же вибір стоїть між комфортом на автомобілі та болем і приниженням на старому та неефективному громадському транспорті.
Покупка автівки не надає додатков прав автомобілістам. Місто не повинно дарувати безоплатні парковочні місця ціною комфорту інших жителів. Відсутність паркомісця біля твого місця роботи/домівки не дає права паркувати автівку на тротуарах, газонах і т.д.